דוד פרלמוטר 1914 – 1993
אושרם של חברי קיבוץ כפר-מנחם שהיה עמם, מיום הקמת הקיבוץ 1939 ובמשך שנים רבות, החבר דוד פרלמוטר, שהיה מטובי הצלמים בארץ כאשר את אומנות הצילום למד מתוך ניסיון וכשרון טבעי. דוד בצילומיו הנציח את תולדות הקיבוץ, חבריו, ילדיו ואירועים שונים בקיבוץ.
מעבר לקיבוץ צילם דוד בכל רחבי הארץ, ערך תערוכות צילום ותצלומיו פורסמו במקומות שונים לאורך השנים.
בארכיון הקיבוץ נשמרו מרבית תשלילי הצילום של דוד לאורך השנים. חשבתי שיהיה זה נכון להוציא לאור אלבום צילומים לזכרו המביא מבחר מצילומיו, כרוכים באלבום אחד ומשמרים את תולדות קיבוצו וחבריו ואת נופי הארץ ואנשיה, כך שגם אלו שלא הכירו את דוד יוכלו להתרשם מיצירתו הנפלאה.
הנה לפניכם נמצא האלבום והנכם יכולים להתרשם מהמבחר הקטן (600 עמודי צילום) פרי יצירתו של דוד פרלמוטר.
חרגתי הפעם מהתיעוד המקורי והוספתי למרבית התצלומים, בעזרת תוכנה מיוחדת, צבע. נכון שדוד צילם שחור/לבן, אבל הוספת הצבע מקנה לתצלום חיות חדשה מבלי לפגוע באובייקט הצילום עצמו וגווני הצבע רק עושים את הצילום אמיתי יותר.
את האלבום הוצאתי גם במהדורה מודפסת (מספר עותקים קטן), למעוניינים ניתן לרכוש בקיבוץ כפר מנחם או במעבדת ביתמונה.